Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Цените на имотите в София скочили със 7-10%

Пазарът на имоти се е възродил, цените бележат ръст, подводните камъни при сделки обаче са едни и същи и затова е и силно препоръчително използването на брокер, за да сте сигурни в сделката.

Между 5 и 10% са повишени цените на имотите, като най-много сделки има в големите градове, каза мениджърът Снежана Стойчева. В София цените са скочили със 7 до 10% в зависимост от мястото на имота, качеството на строителството. Според Стойчева тенденцията е да се запазят цените от миналата година, да има един логичен, спокоен пазар. И коментира, че бизнесът с имоти отразява състоянието на икономиката в дадена страна. В началото на тази година сме в момент на изчакване, каза още тя.

Търсенето на качествени имоти е по-голямо от предлагането, качествен имот означава добра локация, т.е. комуникативно място, до удобен градски транспорт, парк, училища, детски градини, също и качествено строителство – енергийна ефективност, качествени материали, добра инфраструктура, може би затова хората се ориентират към ново или почти ново строителство, поясни Снежана Стойчева.

Вижте още

920 лв. става стартовата учителска заплата

ivan

КНСБ: 56 лева на месец повече, ако се въведе необлагаем минимум

ivan

НАП стартира осведомяването за дължими данъци по телефона

ivan

Напишете коментар