Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Нова станция за безплатно зареждане на електромобили пуснаха в София

Мрежата от електростанции с безплатен заряд в София се увеличава с още една локация – Националният дворец на културата (НДК). Зарядната станция, предоставена от КИА Моторс България, е монтирана в непосредствена близост до вход А3, като за 40 мин. клиентите могат да заредят 20% от капацитета на батерията на колата си. За пълен заряд са необходими 5 часа.

С новата станция вносителят на „Киа“ има шест такива локации в София. До края на годината се планира инсталирането на поне още пет станции. На дискусия за електрическата мобилност, проведена през февруари, беше съобщено, че в столицата предстои изграждането на около 80 зарядни станции. Вече започна и покритието на страната със станции за бърз заряд.

КИА Моторс България сключи договор и с туристическия холдинг „Виктория Груп“ за поставянето на станция пред всеки един от хотелите на компанията в София, Пловдив, Пампорово, Слънчев бряг и Елените.

„НДК подкрепя зелените каузи, защото вярваме, че на тях принадлежи бъдещето на Европа и света. Електрическите автомобили означават повече тишина и свеж въздух в нашия град и е прекрасно, че има компании, които инвестират в насърчаване на употребата на електромобили. Проектът е част от разгръщането на партньорствата между НДК и отговорния бизнес, обосновани от мисията на НДК да предоставя модерни, висококачествни услуги на своите посетители и клиенти”, сподели изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

През следващите 5 години зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела. Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки. Целта на компанията е 25% оптимизация на средната горивна ефективност спрямо нивата от 2014г.

Вижте още

Колко струва на тричленно семейство да живее в България?

Проектът за реновация на паветата в София надвишава 50% готовност

А. Стойковa

НАП: Фирмите подават данни за платени доходи на физически лица до 15 март

ivan

Напишете коментар