Invest Build Media
Туризъм

Ангелкова се похвали с рекордна 2016 г. за българския туризъм

През изминалата година бе извършена огромна по обем работа, което доведе до постигнатите рекордни резултати. Над 8,2 млн. чуждестранни туристи посетиха България. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на 105-тата сесия Световната организация  по туризъм, която се провежда днес в Мадрид, Испания.

Министър Ангелкова заяви, че неин личен ангажимент е тези резултати да бъдат надградени и превърнати в устойчива тенденция. Тя подчерта още, че това лято България очаква 10% ръст на чуждестранните туристи.

Николина Ангелкова бе категорична, че ще продължи дейностите по налагане ребрандирания имидж на страната като предпочитана целогодишна дестинация, предлагаща висококачествен туристически продукт и привличаща по-голям брой туристи. Тя посочи, че страната ни ще продължи да работи активно по инициативите, свързани със Световната организация по туризъм.

Министър Ангелкова поздрави настоящия генерален секретар на СОТ Талеб Рифай за добрата му работа и призова следващия генерален секретар да продължи започнато от него.

Николина Ангелкова проведе и среща с председателя на Световния съвет за пътувания и туризъм (The World Travel & Tourism Council) Джералд  Лоулес. Ангелкова акцентира върху възможностите за инвестиции в България и перспективите за развитие на туристическия сектор.

От своя страна Джералд Лоулес насърчи поетите от Николина Ангелкова ангажименти за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, като изтъкна, че секторът генерира 292 млн. постоянни работни места в света.

Министър Ангелкова допълни, че активното сътрудничеството между министерството и Световния съвет за пътувания и туризъм ще доведе до налагането на  модел за установяване на още по-успешна комуникация с бизнеса. Тя посочи, че една от основните цели на правителството на Бойко Борисов ще бъде намаляването на административната тежест за бизнеса. „По този начин ще привлечем инвестиции“, заяви Ангелкова.

Вижте още

Авиокомпании настояват за задължителни маски по време на полет

leni

През септември ще огласят нови процедури за плажовете

admin

Глоба от 6000 лв. застрашава концесионера на плаж „Перла“

ivan

Напишете коментар