Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Плаващ хотел за 11 млн. евро отвори врати в Париж

Първият френски хотел във вода бе открит това лято в центъра на Париж. Концепцията за него бе представена още през ноември миналата година.

Тризвездният хотел, наречен OFF Seine, се намира в близост до Аустерлиц, на левия бряг на Сена, между моста Шарл де Гол и виадукта Аустерлиц.

Хотелът разполага с 58 стаи, цената им започва от 175 и стига до до 492 долара на вечер, от тях 54 са стандартни стаи и 4 са апартаменти.

В хотела има плувен басейн, коктейл бар и тераса с площ от 400 квадратни метра. Собственици на хотела OFF Seine са компанията Citysurfing и хотелската мрежа Elegancia. Те са вложили в неговото изграждане около 11 милиона евро.

Хотелът стана част от амбициозния проект на парижката администрация за развитието на крайбрежието на река Сена.

Проектът „Paris‑Plages“ стартира през 2002 г. с цел да превърне двата бряга на реката в градски плаж и оборудвана зона за отдих. Според кмета на Париж, Ан Идалго, основната цел на проекта – до 2024 г. да се разреши къпането в Сена.

off-seine-hotel-paris-01 off-seine-hotel-paris-02 off-seine-hotel-paris-03 off-seine-hotel-paris-04 off-seine-hotel-paris-05 off-seine-hotel-paris-06

Вижте още

Загорка търси да подкрепи „зелени“ идеи

admin

Ловна къща в западна Норвегия с жив покрив (СНИМКИ)

Фандъкова уволни шефа на строителния контрол в София Влади Калинов

ivan

Напишете коментар