Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Алея на българските царе ще се изгражда в София

София ще има алея на българските царе. Идеята идва от новосформираното сдружение „Мрежа за развитие и инициативи”, а според председателя Симеон Славчев най-подходящото място е столичният Западен парк. Обособяването на пространството обаче ще бъде възможно едва след цялостната реконструкция на парка, която трябва да започне през лятото, съобщава Дарик.

„Целта е на едно място в София да бъдат изградени паметници на българските царе и владетели. Първоначалният замисъл беше това да бъде в идеалния център на София, но консултирайки го с колегите в Столична община, стигнахме до мнението, че е по-добре тази алея да бъде изградена в Западния парк“, обясни Славчев.

Идеята е в хронологичен ред да бъдат събрани всички български царе и владетели. Всеки жител, посетител и турист в София да може да се запознае с българската история.

„Живеем в интерактивен век и с един таблет всеки един от нас на различен език може да чуе историята и постиженията на съответния владетел. Най-вече да се спре да се спори за кой владетел има построен паметник, за кой би трябвало да има и за кой не би трябвало“, допълни той.

След като се направи ремонтът в Западен парк там да бъде обособено и такова място.

Вижте още

Японски мотиви в тазгодишния цветен килим на Брюксел

admin

Камарата на архитектите в България възрази срещу промените в ЗУТ

Имение в небето: Невероятният дом на Матю Пери (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар