Invest Build Media
Туризъм и Екология

Кемпински отвори луксозен хотел в Хавана

Световноизвестният хотелски гигант „Кемпински” откри своя „Гранд Хотел Манзана” в сърцето на Хавана. Това е първият наистина луксозен петзвезден хотел в страната.

Той е управляван от компанията, но официално е притежание на кубинското правителство. Разположен е на последните етажи на ремонтирания мол „Бел Епок”, където са представени луксозни бутици на емблематични модни марки.

Сградата е внушителна със своята блестяща фасада от бял камък и френски прозорци. Черешката на тортата е уникален басейн на покрива с гледка към парка на Хавана.

Стаите в хотела ще струват от 360 долара за двойна стая в ниския сезон до 5000 за големия президентски апартамент от 250 кв. м.

Церемонията по прерязването на лентата беше открита от министъра на туризма Мануел Мареро и хаванския историк Еусебио Леал. Министерство на туризма се опитва да стимулира инвестициите в хотелиерската индустрия заради нарастващия брой посетители на острова. Миналата година те са били 4 млн.

Експертите от бранша са на мнение, че Куба, която предлага изобилие от хотели нисък и среден клас, има право да залага на лукса. Туризмът е във възход в стагниращата кубинска икономика, която се бори със спадащия експорт и проблемите в търговията с основния търговски партньор – Венецуела.

Въпреки уверенията, че новата инвестиция ще подпомогне всички кубинци, реакциите сред хората са противоречиви.

Gran-Hotel-Manzana-Kempinski-La-Habana-02

Gran-Hotel-Manzana-Kempinski-La-Habana-03

Gran-Hotel-Manzana-Kempinski-La-Habana-04

Вижте още

5.5% ръст на хотелските нощувки през март

ivan

Туроператорите чакат 4% от оборотите си като помощ от държавата

В Кипър очакват пет пъти по-малко туристи през август

viktoria

Напишете коментар