Invest Build Media
Туризъм и Екология

София-Единбург е новият маршрут на Изиджет

Нискотарифната авиокомпания „Изиджет“ (easyJet) открива нов маршрут между София и столицата на Шотландия Единбург, съобщава „Дневник“. Новите полети започват на 16 декември 2017 г. и ще се изпълняват през зимния сезон с тарифи, започващи от 15 евро.

Маршрутът ще бъде изпълняван със самолет „Ербъс“ 320 два пъти седмично (вторник и събота) до 14 април 2018 г.

Компанията очаква да превози около 10 000 пътници през първата зима по този маршрут. Билетите са в продажба от днес. Минималната цена е 15 евро за еднопосочен полет на пътник (при условие, че пътуват двама души с една резервация).

Директорът за британския пазар Али Гейуд коментира, че новите полети ще предложат по-голям избор на шотландските ски туристи да прекарат зимните си ваканции в българските зимни курорти, както и на българските пътници да посетят една от най-атрактивните европейски столици, известни със своето наследство, култура и фестивали.

ЕasyJet започна дейността си в България през 2007 г. и новият маршрут ще бъде шести в нейната мрежа до и от България. Авиокомпанията извършва целогодишни полети от София до лондонските летища „Гетуик“ и „Станстед“ и Манчестър, а отскоро свърза и летище Варна с летище „Гетуик “ и берлинското „Шьонефелд“.

Вижте още

Турция може да загуби над 40% от туристите от Европа през лятото

ivan

Евротуристите предпочитат Австрия, Испания и Италия

ivan

Министерство на туризма очаква 5% ръст на посетители през зимата

admin

Напишете коментар