Invest Build Media
Туризъм и Екология

Туристическият министър: Не стигат спасители по Черноморието

Липсата на достатъчно спасители е основният проблем, констатиран при проверките по плажовете това лято, заяви пред Радио „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. „На места липсват оборудвани медицински центрове. Друг проблем е свързан с допълнително поставени обекти и нарушения с преместваеми обекти“, каза още Ангелкова. Тя увери, че се правят проверки на абсолютно всички плажове.

Министър Ангелкова добави, че до 15 септември трябва да бъде готов регламентът за къмпингуването. „Увеличава се интересът към този вид туризъм и са необходими промени в Закона за туризма“, каза още тя. „Ние в момента работим по разработването на регламента в работна група, в която участват представители както от неправителствения сектор, така и от общините, от бизнеса. Всички, които са заявили желание, сме ги включили. Трябва да се намери правилното решение, да се каже какво е то къмпинг, какви са отделните видове къмпингуване, да се промени Законът за устройство на територията, да има улеснен режим за изграждане на къмпинги. Важно е да има нормални условия за къмпинг и със сигурност ще променим Закона за туризма, за да може да се развива в България по правилата. Ще бъде предложен регламентът за обществено обсъждане“, обясни министър Ангелкова.

„Надявам се с помощта на народните представители промените да са факт преди следващия летен сезон. Те ще регулират и статута на националните курорти, свързан с имиджа на българския туризъм, така че да има ред и правила, които всеки да спазва“, добави тя.

Вижте още

Най-посещаваните увеселителни паркове в света

leni

Райънеър ограничи ръчния багаж на пътниците си

ivan

Приложението I love Bulgaria дава възможност да се обучават младите хора

admin

Напишете коментар