Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Инвестор.БГ стана собственик на Висшето училище по застраховане и финанси

Investor Media Group („Инвестор.БГ“ АД) финализира сделката по придобиване на 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ), съобщиха от компанията, цитирани от „Дневник“.

„Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция, в която се изграждат качествени кадри за бизнеса. Стратегическата цел на медийната група е да продължи успешната линия на развитие на ВУЗФ като най-модерната и практически ориентирана образователна институция в областта на финансите, икономиката и предприемачеството“, се допълва в съобщението. В него не съобщава за цената на сделката.

Амбицията на купувача е да надгради академичната програма заедно с основателя на училището Григорий Вазов, така че тя да стане по-практична. За тази цел се предвижда и участие на бизнеса в програмата на училището.

За президент на институцията е избран Апостол Апостолов. От 10 г. той преподава дисциплината „Капиталови пазари“ в училището. Освен това в миналото той оглавяваше Комисията за финансов надзор и Централния депозитар. Академичната програма ще продължат да управляват ректорът Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова.

Наред с нови програми от тази есен новият собственик предлага и обучение на студентите в телевизия „Блумбърг“.

„Дългосрочната стратегия на Investor Media Group да развива и подкрепя качественото образование в България отиде на следващото ниво – директна инвестиция в университет. Щастливи сме да бъдем част от бъдещето на ВУЗФ, коeто за 15 години се утвърди като еталон в икономическото образование“, коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

Според Григорий Вазов това придобиване е голяма крачка, с която се засилва ролята на бизнеса в образованието.

Част от портфолиото на „Инвестор.БГ“ освен „Блубмърг“ са още Bgonair.bg, Investor.bg, Tialoto.bg, Az-jenata.bg и др.

Вижте още

Кристис ще продава рядък розов диамант, очакват поне 50 млн. долара

ivan

На път към модерната мобилност: Инвестиции в градския транспорт на София

Божидар Димитров: Държавата да изкупи частните паметници на културата

admin

Напишете коментар