Invest Build Media
Туризъм и Екология

Готвят списък на туристическите бази, в които могат да почиват деца

Министерството на туризма ще изготви списък на базите, които отговарят на условията, позволяващи в тях да почиват деца, съобщиха от пресслужбата на ведомството. В информацията се посочва, че все повече хотели започват да приемат организирани групи подрастващи, но някои не са направили достатъчно инвестиции, за да може техният отдих напълно да съответства на новите изисквания.

Преди да се изготви списъкът, Министерството на туризма ще инициира дискусия между представители на всички бази за детски отдих и ангажираните институции и организации. В рамките на дебатите ще бъдат обсъдени предложенията за промени в нормативните разпоредби, регламентиращи рамка от минимални изисквания за осъществяването на тази дейност и контрола върху нея.

Сред задължителните условия към базите са наличието на големи площи, които позволяват разнообразни спортни и творчески дейности. Осигуряване на контролно-пропускателен режим, наличие на медицински пунктове с постоянно назначен лекар и т.н. За базите по морето е нужно плажната ивица да се ползва по договор с концесионера на съответния плаж, като задължително са осигурени спасители и отделно място за децата.

В съобщението се посочва, че развитието на организирания детски туризъм е важен сегмент от националния туристически продукт на страната. Той обаче имал нужда от по-активно промотиране, за да се утвърди имиджът на България като предпочитана дестинация за тази възрастова категория туристи.

В разгара на летния сезон са проверени повече от 20 големи бази, като е отчетено, че в тях условията са добри и те отговарят на изискванията.

Вижте още

Махат касите от магистралите в Гърция от 2018 година

ivan

Безопасно пътуване по време на COVID-19 – как да стане?

leni

За ден Холивуд беше Hollyweed

admin

Напишете коментар