Invest Build Media
Туризъм

Готвят списък на туристическите бази, в които могат да почиват деца

Министерството на туризма ще изготви списък на базите, които отговарят на условията, позволяващи в тях да почиват деца, съобщиха от пресслужбата на ведомството. В информацията се посочва, че все повече хотели започват да приемат организирани групи подрастващи, но някои не са направили достатъчно инвестиции, за да може техният отдих напълно да съответства на новите изисквания.

Преди да се изготви списъкът, Министерството на туризма ще инициира дискусия между представители на всички бази за детски отдих и ангажираните институции и организации. В рамките на дебатите ще бъдат обсъдени предложенията за промени в нормативните разпоредби, регламентиращи рамка от минимални изисквания за осъществяването на тази дейност и контрола върху нея.

Сред задължителните условия към базите са наличието на големи площи, които позволяват разнообразни спортни и творчески дейности. Осигуряване на контролно-пропускателен режим, наличие на медицински пунктове с постоянно назначен лекар и т.н. За базите по морето е нужно плажната ивица да се ползва по договор с концесионера на съответния плаж, като задължително са осигурени спасители и отделно място за децата.

В съобщението се посочва, че развитието на организирания детски туризъм е важен сегмент от националния туристически продукт на страната. Той обаче имал нужда от по-активно промотиране, за да се утвърди имиджът на България като предпочитана дестинация за тази възрастова категория туристи.

В разгара на летния сезон са проверени повече от 20 големи бази, като е отчетено, че в тях условията са добри и те отговарят на изискванията.

Вижте още

Туристите на агенция Томас Кук ще се преориентират към Куба и България

admin

Министър Ангелкова се похвали с „изключително успешен летен туристически сезон“

admin

Круизен кораб с 2500 души на борда пусна котва в Бургас

admin

Напишете коментар