Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

В Благоевград започва обновяване на центъра за 13 млн. лева

В Благоевград започва изпълнението на мащабния проект за цялостно обновяване на центъра на града. Това стана факт, след като Върховият административен съд отсъди в полза на Общината по делото за обжалване на обществената поръчка.

С решението си съдът даде зелена светлина за стартирането на дейност по един от най- мащабните проекти, които Община Благоевград ще реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“. Сред дейностите, които включва мащабният проект „Благоустрояване на градска среда“ са обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев-Македончето“, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на общинската администрация, Регионалната здравна инспекция и сградата на Американския университет в България.

След решението на Върховия административен съд, предстои сключване на договор с фирма изпълнител и стартиране на строително-ремонтните дейности. Общата стойност на мащабният проект е над 13 милиона лева.

Снимка: blgmun.com

Вижте още

На път към модерната мобилност: Инвестиции в градския транспорт на София

Какво да очакваме за имотните цени в бъдещето

Момиче печели 1.2 млн. долара от еротични снимки (СНИМКИ)

Напишете коментар