Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Капш Трафик Солюшънс ще изгражда тол-системата на България за 150 млн. лева

Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. Тя ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов подписа решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на изпълнител на обществената поръчка.

Класирането на участниците, съгласно обявения критерий за оценка „Икономически най-изгодна оферта“, е следното:

Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ – с комплексна оценка 100 точки;

Консорциум „Тол България“ – с комплексна оценка 74,27 точки.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.

„Капш Трафик Солюшънс“ с участници „Капш телематик технолоджис България“ ЕАД; „Капш телематик сървисиз“ ООД, Полша; „Капш трафикком“ ЕООД, Италия и „Капш трафикком транспортейшън“ ЕАД, Испания, предложи да изгради системата за 149 997 000 лв. без ДДС.

Консорциумът „Тол България“, в който влизат „Телелинк“ ЕАД, „Синесис“ АД и „Сирма солюшънс“ АД дава по-скъпа оферта от 193 500 000 лв. без ДДС.

Вижте още

АПИ обяви обществена поръчка за пътни знаци за следващите 5 години

ivan

В сила ще влязат нови изисквания за касовите апарати

ivan

За нормален живот на четиричленно домакинство са необходими 2361,28 лв. месечно

ivan

Напишете коментар