Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

AES прави България свой електроенергиен център на Балканите

От България ще бъде обслужвана дейността на още седем държави в Европа и Азия. Именно тук нашите български специалисти ще извършват това обслужване. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на откриването на разширения регионален център за споделени услуги в София на един от най-големите инвеститори в българската енергетика ЕЙ И ЕС (AES) България.

Енергийният министър добави, че ЕЙ И ЕС е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за българската енергийна система и сигурността на доставките в областта на електроенергетиката.

Министър Петкова подчерта, че фактът, че един от най-големите инвеститори разширява своята дейност, е оценка и за усилията, които правителството полага, за да осигури добър бизнес климат в страната. По думите й една от най-важните цели на правителството е да гарантира на инвеститорите спокойна бизнес среда, която да осигури сигурност на инвестициите.

„В момента в Центъра за споделени услуги на ЕЙ И ЕС в София работят близо 100 висококвалифицирани служители, като се очаква техният брой да нараства“, каза президентът на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет.

Корпорацията ЕЙ И ЕС е световна компания, която осигурява достъпна и устойчива енергия чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници.

Вижте още

Икономическият министър: Четвърти сме по иновационна динамика в Евросъюза

ivan

Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска

ivan

Дейвид Копърфийлд купи най-скъпата къща в Лас Вегас

admin

Напишете коментар