Invest Build Media
Инвестиции

Световната верига болници MEDICALPARK открива представителство в София

Престижната болнична група “Медикал Парк” (Турция) стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International.

Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината, информира Profile.

През 1993 г. е създадена първата болница от веригата – високо ниво на обслужване и качество на световен стандарт, но достъпни медицински услуги за всички пациенти от цял свят .

Със системата за управление на качеството на Група болници „Медикал Парк“ е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването . Независимо от това дали имат сертификат или не, във всички  болници се прилагат стандартите за акредитация на JCI.През 2008 година болниците  в Анталия, Бахчелиевлер и Гьозтепе заслужиха правото да получат сертификат за акредитация на JCI.

С 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, лекува пациенти от над 90 държави (по данни само за 2016 г. броят чужди пациенти постъпили за лечение са над 50 000) и 10% от населението на Турция.

При мозъчна и неврохирургия се използва и уреда за радиохирургия Гама нож.

Прословутата с центровете си за  трансплантация на орган , верига болници “Медикал Парк” извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) – на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица.

От които само за 2017 г. в центровете на “Медикал Парк” са извършени 487 бъбречни  и 55 чернодробни трансплантации, успеваемостта съответно  е 98% и 88%.

През годините конкретно  болницата “Медикал Парк” Анталия е била неколкократно №1 в света по брой успешно извършени трансплантации на орган.

При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с  над 98% успеваемост за първата година след операцията и 96,7% на третата.

В “Медикал Парк” се извършват средно годишно над 600 костномозъчни трансплантации . При нужда за намирането на подходящ донор, центровете за трансплантация на “Медикал Парк”   си сътрудничат и с международни банки за костен мозък.  Акредитирани от Европейската група за костномозъчна трансплантация (EBMT).

Болничната верига “Медикал Парк” е сочена като десета в света сред най-добрите центровете за хирургия при болестта на Паркинсон (лечение с помощта на невростимулатор) .

Турската болница е прословута и с висока успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55-60%  от случаите, 40% от процедурите  с раждане на бебета (данните са за периода 2011-2014г.при извършени 2584 операции).

Болничната верига е също така позната  и сред много български пациенти които предпочитат да извършват интервенции за пластична, реконструктивна и естетична хирургия .

 

Контакти в България :

Тел. – +359 888 688 805

e-mail: office@medicalparkbulgaria.com

Вижте още

Таксата за избор на регистрационен номер на колата става 1500 лв.

ivan

Екип на Китайската енергийна администрация посети площадката на АЕЦ Белене

ivan

Най-големият самолет в света бе показан в САЩ

ivan

Напишете коментар