Invest Build Media
Инвестиции

Повече от половината от заетите в София са с висше образование

В нашият град живеят 19% от населението и 21,7 процента от работната сила на страната. В София е регистриран най-високият коефициент на заетост в България сред населението в трудоспособна възраст през 2016 г. – 72,5%, като достига до 89,9% във възрастовата група между 35 и 44 години, каза кметът София Йорданка Фандъкова по време на откриването на Дни на кариерата за осигуряване на стажантски и работни места за млади хора.

Подобрява се образователната структура и над половината от заетите са със завършено висше образование и броят и делът им продължават да нарастват за сметка на тези със средно, основно и по-ниско образование, посочи още Фандъкова . София се отличава с най-високата месечна работна заплата сред всички области в България.

Столичният кмет Фандъкова поздрави Job Tiger  за организацията и посочи , че изложението  дава възможност както на компаниите, така също на младите хора за пряка комуникация.  Това събитие е най- прекия път между младите хора и компаниите, каза Йорданка Фандъкова. Все по-сериозно се чувства липсата на работна ръка в отделни сектори. Фактът, че повече от 130 фирми присъстват на изложението показва, че бизнесът оценява тази възможност за пряк контакт с младите хора. За ефективността на събитието говори и фактът, че повече от 40 000 човека са намерили своята първа работа по време на Дните на кариерата.

Йорданка Фандъкова сподели, че Столичната община и общинските дружества са отворени за провеждане на стажове и кани младите хора да започнат своята първа работа в структурите на общината.

Вижте още

Социалното министерство отчете постигнатото по време на европредседателството

ivan

Какво ни е известно за потайния милиардер, който купи bTV?

leni

Заплатите в бюджетния сектор се качват, но не поравно за всички

ivan

Напишете коментар