Invest Build Media
Туризъм

Ако ще пътувате за Франция информирайте се за транспортните стачки там!

Министерството на външните работи съветва пътуващите за Франция да се информират предварително за графика на движение на железопътния и въздушния транспорт заради предвидени стачки там, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

На 3 април, работещите в сферата железопътния транспорт във Франция започват 3-месечни стачни действия. Предвижда се стачните действия да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни.

Стачни действия са обявени за следните дати:

– През април : 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

– През май : 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

– През юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на стачните действия средно само един влак TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в движение. В провинцията ще се движи средно един влак TER (регионален експресен транспорт) и един влак Transilien (влакове, обслужващи предградията) от пет.

Авиокомпания Air France Inter също призовава служителите си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за провеждане на стачни действия – 10 и 11 април. В случай на отменен полет, авиокомпанията гарантира, че ще уведоми лично клиентите в деня преди отпътуването чрез SMS или електронна поща. Авиокомпанията следва също така да поддържа актуална полетна информация на уебсайта си.

Във връзка с горното Министерството на външните работи съветва българските граждани да се информират предварително за графика на движение на железопътния и въздушния транспорт във Франция на съответните гари и летища, както и на интернет страниците на френската Национална железопътна компания и авиокомпания „Air France“.

Вижте още

Туристическият министър е против отпадането на забраната за пушене на обществени места

ivan

Почти равен е броят на българи и гърци, посещаващи двете страни

ivan

Руснак ще кацне на Луната през 2031 година

admin

Напишете коментар