Invest Build Media
Строителство

Движението по ремонтирания бул. Тодор Каблешков в София тръгва до края на юли

До края на юли трябва да бъде пуснато движението по ремонтирания участък на бул. „Тодор Каблешков”. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери реконструкцията на участъка и допълни, че въпреки лошото време през последните дни, обектът е в график.

Ремонтните дейности по бул. „Тодор Каблешков“ се извършват в участъка от бул. „Цар Борис III” до ул. „Майор Горталов“ и предвиждат разширение на пътя с още едно платно.

„Булевардът за мен е ключов и стратегически обект, защото е част от вътрешния ринг на града. Ние сме се амбицирали да правим всичко възможно и да ускоряваме работата по цялото протежение на булеварда“, каза Йорданка Фандъкова.

Кметът подчерта, че след направени отчуждения има готовност да започне и разширението на участъка от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“, където е на път да се обяви процедура след проведено обсъждане на проекта с живеещите в района, а от бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ се предвижда и трамвайно трасе.

„До този момент, в последните години, сме отчуждили 37 декара, за да може да работим по протежението на бул. „Тодор Каблешков“. Това са над 23 млн. лева, тъй като това обикновено не се вижда. Предстои ни отчуждаването на още около 35 декара. Доста сериозен ангажимент, но това за София е изключително важно трасе и ние ще работим много последователно“, допълни още Фандъкова.

Според нея, въпреки че обектът е малък по обхват, той предвижда изграждането на множество подземни мрежи, канализации, водопровод, цялостно асфалтиране, тротоари, както и осветление.

Вижте още

Готвят предложения за подобряване на възможностите на санирането

ivan

131 млн. лева ще бъдат платени за поддръжка на магистрали в следващите 5 години

ivan

Започва строежът на магистрала Хемус между Боаза и пътя Русе-Велико Търново

ivan

Напишете коментар