Invest Build Media
Строителство

Осем фирми желаят да строят участък от софийския околовръстен път

Осем са отворените оферти в откритата обществена поръчка за проектиране и строителство на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Индикативната стойност на проекта е 123 млн. лв. без ДДС и ще се финансира от републиканския бюджет. Съобщението е на пресцентъра на агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ са на: „Обединение „Ринг Роуд“, с участници: „ДЖИ ПИ Груп“ АД и „Трансконсулт-22“ ООД;“ДЗЗД „АПП СОП“, в което са: „Пътища Пловдив“ АД и „Агромах“ ЕООД; „Трейс Груп Холд“ АД;“ИСА-2000″ ЕООД; „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД;Обединение „Геопът СОП Младост“, в което са: „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД; „ПСТ-СЕТ Младост“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД и „СЕТ КЪМПАНИ“ АД и „Хидрострой“ АД.

Началото на проектния участък е при км 35+260, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. „Цариградско шосе“ и Софийския околовръстен път. Краят е при км 41+340, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от СОП. Отсечката ще бъде с две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела – п. в. „Стар Лозенски път“, п. в. Патриарх Герман“, п. в. „Самоковско шосе“, п. в. „Младост“. Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

Срокът за изпълнение е 910 календарни дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за строителство. С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“.

Вижте още

Повече от 40% от българите живеят в пренаселени жилища

leni

През юни стартира ремонтът на булевард Дондуков

ivan

Еврокомисията ни отпусна 628 млн. лв. за дострояването на магистрала „Струма“

ivan

Напишете коментар