Invest Build Media
Строителство

Фандъкова провери изграждането на Арменската апостолическа православна църква

Политиката за подкрепа на духовността и вярата е изключително важна. Всяка година с мой доклад отпускаме средства за строителство и ремонт на храмове в София, която е символ на религиозна толерантност. Подписах доклада за тази година за строителството и реконструкция на пет църкви и храмове, един от тях е първата Арменска апостолическа православна църква. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на Арменската апостолическа православна църква, която се изгражда и ще бъде първата в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За арменската апостолическа православна църква „Света Богородица“ от 2011г. досега са отпуснати общо 310 хил. лв. и тази година ще бъдат отпуснати 40 хил.лева. Сградата се строи по проект на архитект Агоп Каракашян. Градежът е във фаза на довършителни работи.

Тази година ще се финансират също и храм „Св. пророк Илия” в «Княжево», храм „Св. Архангел Михаил” в гробищен парк „Бакърена фабрика“ с 50 хил.лв за довършване на сградата. За централна софийска Синагога се предвиждат 50 000 лв. за израждане на отоплителна система, а за Кремиковския манастир „Св. Вмчк Георги Победоносец“ се предвиждат 50 хил. лв. за общежитие към манастира, в което се провеждат обучения за деца.

През последните години са построени пет нови църкви с подкрепата на Столична община Те са църквата в Младост „Рождество Христово“, в с.Владая – „Успение на Пресвета Богородица“, в Долни Богров – храма „Св.св.Петър и Павел“, в район „Лозенец“ и параклис в с.Желява – „Св.св.Петър и Павел“.

Отпуснати са средства за ремонт и възстановяване на църквите „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“, „Св.Мина“, за ротондата „Свети Георги“, за изграждане на църквите в гробищен парк „Бакърена фабрика“ и в Малашевски гробища, храм „Св.Троица в кв.Драгалевци, храм „Св.Параскева“ и др.

Вижте още

Продължават ремонтите на два виадукта на магистрала Хемус

ivan

Може да загубим 400 млн. евро от ЕС заради забавянето на магистрала Струма

ivan

През пролетта на 2018 г. ще рехабилитират път Е-79 между Ботевград и Мездра

ivan

Напишете коментар