Invest Build Media
Строителство

Фандъкова провери изграждането на Арменската апостолическа православна църква

Политиката за подкрепа на духовността и вярата е изключително важна. Всяка година с мой доклад отпускаме средства за строителство и ремонт на храмове в София, която е символ на религиозна толерантност. Подписах доклада за тази година за строителството и реконструкция на пет църкви и храмове, един от тях е първата Арменска апостолическа православна църква. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на Арменската апостолическа православна църква, която се изгражда и ще бъде първата в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За арменската апостолическа православна църква „Света Богородица“ от 2011г. досега са отпуснати общо 310 хил. лв. и тази година ще бъдат отпуснати 40 хил.лева. Сградата се строи по проект на архитект Агоп Каракашян. Градежът е във фаза на довършителни работи.

Тази година ще се финансират също и храм „Св. пророк Илия” в «Княжево», храм „Св. Архангел Михаил” в гробищен парк „Бакърена фабрика“ с 50 хил.лв за довършване на сградата. За централна софийска Синагога се предвиждат 50 000 лв. за израждане на отоплителна система, а за Кремиковския манастир „Св. Вмчк Георги Победоносец“ се предвиждат 50 хил. лв. за общежитие към манастира, в което се провеждат обучения за деца.

През последните години са построени пет нови църкви с подкрепата на Столична община Те са църквата в Младост „Рождество Христово“, в с.Владая – „Успение на Пресвета Богородица“, в Долни Богров – храма „Св.св.Петър и Павел“, в район „Лозенец“ и параклис в с.Желява – „Св.св.Петър и Павел“.

Отпуснати са средства за ремонт и възстановяване на църквите „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“, „Св.Мина“, за ротондата „Свети Георги“, за изграждане на църквите в гробищен парк „Бакърена фабрика“ и в Малашевски гробища, храм „Св.Троица в кв.Драгалевци, храм „Св.Параскева“ и др.

Вижте още

Инвестират 640 млн. лв. в пътища в Софийско

ivan

Подновяват ремонта на ул. Шишман в София

ivan

Пак протести в столичния Младост срещу строеж в градинка

admin

Напишете коментар