Invest Build Media
Туризъм

12 винено-кулинарни дестинации в България ще бъдат обявени през есента

Обсъжданията в страната на 12-те винено-кулинарни дестинации, част от съвместната инициатива на министерствата на туризма и на земеделието – „Сподели България“, продължават, съобщава БНР.

След приключване на дискусиите, окончателният вариант ще бъде дигитализиран и включен в платформата „Аз обичам България“, която популяризира над 500 туристически обекта у нас. Винено-кулинарните маршрути ще бъдат представени на международни изложения, допълни зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

12-те направления се разработват паралелно със СПА дестинациите и надграждат културно-историческите маршрути, за да се постигне разнообразен продукт, като крайната цел е по-високо качество на услугите и повече туристи, обясни Ирена Георгиева: „Сигурни сме, че ще се окаже положително влияние на разширяването на крилата на сезона и привличане на повече посетители извън активните месеци за пътувания.“

Зам.-министърът изтъкна, че данните за ръста на туризма през първата половина на годината потвърждават, че България е предпочитана дестинация. Само за юни, като начало на активния летен сезон, посещенията от чужбина са нараснали с 4,7 на сто, в сравнение със същия период на миналата година.

Вижте още

Туризмът е „закрит“

leni

Николина Ангелкова: Да продължим да рекламираме всички наши туристически атракции

ivan

Круизен кораб с 2500 души на борда пусна котва в Бургас

admin

Напишете коментар