Invest Build Media
Туризъм и Екология

12 винено-кулинарни дестинации в България ще бъдат обявени през есента

Обсъжданията в страната на 12-те винено-кулинарни дестинации, част от съвместната инициатива на министерствата на туризма и на земеделието – „Сподели България“, продължават, съобщава БНР.

След приключване на дискусиите, окончателният вариант ще бъде дигитализиран и включен в платформата „Аз обичам България“, която популяризира над 500 туристически обекта у нас. Винено-кулинарните маршрути ще бъдат представени на международни изложения, допълни зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

12-те направления се разработват паралелно със СПА дестинациите и надграждат културно-историческите маршрути, за да се постигне разнообразен продукт, като крайната цел е по-високо качество на услугите и повече туристи, обясни Ирена Георгиева: „Сигурни сме, че ще се окаже положително влияние на разширяването на крилата на сезона и привличане на повече посетители извън активните месеци за пътувания.“

Зам.-министърът изтъкна, че данните за ръста на туризма през първата половина на годината потвърждават, че България е предпочитана дестинация. Само за юни, като начало на активния летен сезон, посещенията от чужбина са нараснали с 4,7 на сто, в сравнение със същия период на миналата година.

Вижте още

Мануела Малеева нападна министъра на туризма заради плаж „Корал“

ivan

Кои са нещата, без които наистина не можем на дълъг път?

leni

На плажа в Турция: маските са задължителни

leni

Напишете коментар