Invest Build Media
Туризъм

Спират полетите на Райънер от Пловдив до Милано и до Брюксел

Бюджетната авиокомпания „Райънеър“ спира да лети от 1 ноември между Пловдив и Брюксел (Шарлероа) и Милано (Бергамо), се вижда от резервационната система на превозвача, пише „Дневник“. До края на октомври компанията лети между Пловдив и двете европейски летища всеки понеделник и петък.

В отговор на запитване на „Дневник“ пресслужбата на авиокомпанията обяснила прекратяването на полетите с търговски причини.

Дали полетите до българския град, който догодина ще е Европейска столица на културата, ще бъдат възобновени с лятната програма на „Райънеър“ за 2019 г. засега не е известно. „В момента приключваме работата по нашата програма за лято 2019 г. , която скоро ще бъде обявена“, се казва в отговора до „Дневник“. В него се уточнява, че авиокомпанията постоянно следи всеки от своите 1800 маршрута и съставя графиците въз основа на натоварването и търсенето на пазара.

В отговор на въпрос дали се планират полети между Пловдив и други летища „Райънер“ уточнява, че включването на нови маршрути зависи от наличния капацитет на самолетите, търсенето и запълняемостта на седалките.

От резервационната система се вижда, че през зимата „Райънер“ ще продължи да лети между Пловдив и лондонското летище „Станстед“, както и сега с четири полета седмично – в понеделник, сряда, петък и неделя.

Вижте още

От днес КАТ-София спира коли, замърсяващи въздуха над нормите

admin

Няма риск за туристите и за екологията от изтичането на мазут край Созопол

ivan

Американска фирма ще вози туристи до Луната

admin

Напишете коментар