Invest Build Media
Строителство

Ремонтът на ул. Солунска в София е пред завършване

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев направи проверка на ул. „Солунска“, където ремонтните дейности са към своя край. Там остава да бъдат изпълнени довършителни работи, свързани с отводняването на водосточните тръби на някои кооперации.

Улица „Солунска“ е част от цялостната реконструкция на Зона 2. Общо 1600 квадрата е пътното платно, което е с възстановена паважна настилка, а близо 2700 кв. метра са наредените бетонови плочи по тротоарите. По цялата улица са положени бордюри, които са с вградено водооттичане, като по този начин се постига по-добро отводняване.

Поставени са подземни контейнери за смет и е изградено ново енергийно-ефективно осветление по най-съвременни стандарти. В момента надзорът има ангажимент да опише констатирани забележки, а строителят да ги отстрани в най-кратки срокове. След това ще бъде назначена приемателна комисия от ДНСК, и други органи, които да приемат обекта.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” протича в срок, като релсовият път навсякъде е свързан и се работи по настилките на всички прилежащи територии. Допълнително е възложено на изпълнителя около релсите да се изпълнят ивици от паваж, така че да се намалят фугите. На обекта работят средно по 204 души, разпределени по групи в отделните подучастъци.

Вижте още

15% спад в строителната продукция за април

leni

Строителите ще отстраняват по-дълго дефекти по пътни обекти за своя сметка

ivan

Стартира ремонтът на бул. “Президент Линкълн“ в Овча купел

ivan

Напишете коментар