Skip to Content

Германски автомобилен гигант ще открие ново производство край Ловеч

Германски гигант за производство на автомобилни компоненти ще открие нови мощности край Ловеч през следващата година. Очаква се компанията VOSS Automotive да разкрие 1000 нови работни места.

Фирмата е подписала дългосрочен договор за наем на производствените и административните помещения на автомобилния завод край ловешкото село Баховица. Тя има над 65-годишна история и доказан опит в производството на различни части и системи за пътнически и тежкотоварни автомобили.

Освен в Германия концернът има заводи в Америка, Мексико, Бразилия, Китай, Индия и Полша. Новият завод край село Баховица трябва да заработи през второто тримесечие на 2019 г. и ще произвежда предимно компоненти за леки автомобили.

Община Ловеч се ангажира да съдейства за бързо административно обслужване на VOSS Automotive, така че до шест месеца производството да стартира, обясни кметът Корнелия Маринова. Разкриването на нови работни места е от изключително значение за нашия град и считам, че това веднага ще повлияе положително във всички сфери на обществения живот, допълни кметът.

Компанията VOSS Automotive  е производител на автомобилни компоненти, а ловешкият регион има дългогодишни традиции в автомобилното производство.

VOSS е партньор на различни фирми от автомобилната и машиностроителната индустрия. С близостта до клиентите, с иновациите и със стремеж към най-високо качество, компанията се е развила стремително от създаването си през 1931 г. до днес, като вече е една глобална група.

VOSS Group е машиносторителна корпорация, базирана в град Wipperfurth. Тя се състои от VOSS Holding GmbH +Co.KG с дъщерните й дружества VOSS Automotive GmbH и VOSS Fluid GmbH, както и  от още дванадесет чуждестранни компании с производствени и обслужващи функции и локации за продажби.

Фирмата е основана от Херман Вос, като първо произвежда фитинги. Достига сегашния си  размер под ръководството на Ханс Херман Вос, който диверсифицира производството и основава други фирми и чуждестранни клонове. От 1999 г. тя е преструктурирана в холдингово дружество с няколко дъщерни фирми. Компанията е генерирала оборот от 399 млн. евро през 2015 г. от общо 3900 служители.

Be the First!

Leave a Reply