Invest Build Media
Туризъм и Екология

Wizz Air пуска 6 нови линии през Варна

Wizz Air обяви днес, че увеличава капацитета на базата си във Варна, като добавя още един самолет Airbus A320, 6 нови маршрута и обновява честотата на някои от вече съществуващите полети.

Новият Airbus A320 ще се присъедини към флотилията на Wizz Air във Варна през юли 2019 г., което представлява допълнителна инвестиция от страна на авиокомпанията в България от над 100 млн. щатски долара и ще доведе до откриване на 35 нови директни работни места. С пристигането на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарасне до общо 9 самолета: 2, базирани във Варна, и 7 – в София. В резултат капацитетът на Wizz Air в България ще се повиши с 14% спрямо предходната година, което ще намери отражение в нови маршрути и актуализирана честота на полетите.

Новите маршрути на Wizz Air от Варна ще стартират от юли 2019 г. Те ще свържат морската столица с 3 вълнуващи дестинации в Германия – красивия пристанищен град Хамбург, готическото съкровище Кьолн и културния център Берлин. Клиентите от Варна ще могат да се възползват от изключително изгодните тарифи на Wizz Air също, за да посетят романтичния Париж, вълнуващия Ливърпул и колоритния Копенхаген.

Първият полет на Wizz Air от Варна излита през 2007 г. и оттогава авиокомпанията се утвърждава като водещия превозвач на Летище Варна. През първите 11 месеца на 2018 г. над 400 000 пътници са се възползвали от изгодните тарифи на WIZZ и са пътували по маршрутите от и до Варна, което представлява 48% увеличение спрямо 2017 г. В същото време авиокомпанията отбелязва общ годишен ръст от 17% на пасажерите от и до България, като за периода януари-ноември 2018 г. вече е превозила над 2.8 млн. души. С дейността си в страната авиокомпанията е подкрепила индиректно откриването на повече от 2000 работни места в свързаните с нея индустрии.

С решението да базира 2-ри самолет във Варна Wizz Air вече ще разполага с над 500 000 места по 14-те си маршрута от Варна и с общо 3 млн. места по своите 49 маршрута от и до България. Решението е част от мисията на авиокомпанията да открива повече и все по-достъпни възможности пред българските клиенти и техните посетители за вълнуващи пътувания.

WIZZ вече предлага 49 маршрута от три летища в България до 18 държави. Билетите за новите маршрути са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на цени, стартиращи от 39.99 лв. на wizzair.com.

Андрас Радо, мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air, коментира: „За нас е удоволствие да отбележим още едно важно събитие на Летище Варна. Експанзията на базата ни е доказателство за нашия ангажимент към България – пазар, на който сме отдадени вече над 12 години. Новият самолет ще пристигне във Варна на 1 юли 2019 г. и ще създаде 35 нови работни места в Wizz Air. От следващата година ще предложим на пътниците 6 нови директни маршрута до едни от най-вълнуващите европейски градове. Сигурни сме, че клиентите в България ще харесат удобните полетни разписания, лесната система за онлайн резервации на wizair.com и множеството опции за персонализиране на пътуването, така че да отговаря на нуждите на всеки клиент. Нашият силен растеж в България допълнително укрепва ангажимента на Wizz Air към страната, града и летището във Варна и същевременно има позитивен ефект върху туризма и хотелиерството в България.“

„Преди малко повече от година ние обещахме, че ще работим усилено, за да направим базата успешна и да дадем причина тук да се базира още един самолет.  Днес съм много щастлив, че, заедно с нашите партньори и приятели от Wizz Air, ще дадем възможност на повече варненци да пътуват и на повече туристи да се запознаят с красивото българско Черноморие“, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, оператор на летище Варна.

Вижте още

Уиз Еър били дискриминирани при летищните такси в София

ivan

Летище София стана на 80 години

ivan

Испания затваря всички хотели

leni

Напишете коментар