Invest Build Media
Туризъм и Екология

Фестивал на меда се провежда в Несебър

Започна XVI-ия Национален фестивал на меда в Несебър, като началото му бе обявено на пл. „Месембрия“ в Стария град, съобщиха от Община Несебър.

Около 50-ина производители от цялата страна са наредили своята продукция – мед и изключително ценните за здравето цветен прашец, пчелно млечице и прополис.

В присъствието на организатори, участници, жители и гости на града приветствие от името на кмета на Несебър Николай Димитров е отправил зам.-кметът по „Търговия и туризъм“ Лазар Япаджиев. В словото си той е споделил, че форумът е неизменна част от културния календар на общината и е очакван от жителите и гостите на Несебър. Зам.-кметът е пожелал Фестивалът на меда да се превърне в своеобразен празник и за участниците, и за посетителите.

Традиционно приветствие към всички е отправил и създателят на форума – несебърският пчелар Кирил Киров. Той е пожелал успех на всички производители, които са дошли да предложат продукцията от едногодишния си труд. Малко по-късно – в зала „Сочи“, Кирил Киров е запознал заинтересованата аудитория с новостите по Програмата за развитие на земеделските стопанства 2017 – 2020 г. На форума са се разисквали и други въпроси от двама експерти от Държавен фонд „Земеделие“, като фокусът на внимание е бил посатвен върху подмярка 6.3 от Програма за развитие на селските райони, отнасяща се до подпомагане и развитие на малките земеделски стопанства в секторите пчеларство, овощарство и зеленчукопроизводство.

Богатата палитра от лечебни, диетични и разкрасителни медни предложения ще бъде на разположение на посетителите до 4 септември, когато е краят на форума.

Вижте още

България няма да затваря ски курортите си, Банско пуска скоро първите писти

Разходка из небето на България показва страната ни отвисоко

admin

Можем да отидем на почивка в Гърция без след това да сме под карантина

leni

Напишете коментар