Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Нови газови автобуси тръгват в София

С нови автобуси на природен газ ще бъдат подменени изцяло старите превозни средства, които се движат по най-дългата линия в столицата – 111. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова при представянето на 30 нови автобуса, което направиха на паркинга пред Националния исторически музей.

Фандъкова посочи, че това е част от цялостната програма за модернизация на градския транспорт с нови екологични автобуси. Те са нископодови, с климатизация, видеонаблюдение, възможност за зареждане на телефон, безплатен интернет, с всички възможни удобства за пътниците, а надявам се с добри условия и за шофьорите, каза кметът.

Следващата година се очакват още 102 нови автобуса, които ще бъдат пуснати до средата на годината, каза Фандъкова. Тя отбеляза, че 90 процента от автобусите на линия в градския транспорт ще бъдат изцяло подменени.

Кметът каза, че в момента коментират транспортната рамка, преговарят за условията на работа на шофьорите, планират покачване на заплащането им. По думите й е много важно да могат да задържат шофьорите, защото работата в столицата е много тежка.

Фандъкова коментира и ситуацията с избиване на бетонна пияна при строителството на метрото на платното на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Тя отбеляза, че още през нощта е била почистена улицата и е възстановено движението. Кметът обясни, че пяната, която се пуска под налягане пред тунелопробивната машина, си е намерила според специалистите някакъв стар път, по който е избила на повърхността. Беше важно, че се реагира веднага, коментира Фандъкова.

Кметът отбеляза, че са постигнали споразумение с АПИ целият околовръстен път на София да остане със свободен начин на движение, без винетки.

Вижте още

Unique Estates стана ексклузивен партньор за България на Luxury Portfolio

admin

Теменужка Петкова трябва да информира депутатите за топлоснабдяването в страната

ivan

Вижте новите влакове Сименс за столичното метро

ivan

Напишете коментар