Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Нови газови автобуси тръгват в София

С нови автобуси на природен газ ще бъдат подменени изцяло старите превозни средства, които се движат по най-дългата линия в столицата – 111. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова при представянето на 30 нови автобуса, което направиха на паркинга пред Националния исторически музей.

Фандъкова посочи, че това е част от цялостната програма за модернизация на градския транспорт с нови екологични автобуси. Те са нископодови, с климатизация, видеонаблюдение, възможност за зареждане на телефон, безплатен интернет, с всички възможни удобства за пътниците, а надявам се с добри условия и за шофьорите, каза кметът.

Следващата година се очакват още 102 нови автобуса, които ще бъдат пуснати до средата на годината, каза Фандъкова. Тя отбеляза, че 90 процента от автобусите на линия в градския транспорт ще бъдат изцяло подменени.

Кметът каза, че в момента коментират транспортната рамка, преговарят за условията на работа на шофьорите, планират покачване на заплащането им. По думите й е много важно да могат да задържат шофьорите, защото работата в столицата е много тежка.

Фандъкова коментира и ситуацията с избиване на бетонна пияна при строителството на метрото на платното на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Тя отбеляза, че още през нощта е била почистена улицата и е възстановено движението. Кметът обясни, че пяната, която се пуска под налягане пред тунелопробивната машина, си е намерила според специалистите някакъв стар път, по който е избила на повърхността. Беше важно, че се реагира веднага, коментира Фандъкова.

Кметът отбеляза, че са постигнали споразумение с АПИ целият околовръстен път на София да остане със свободен начин на движение, без винетки.

Вижте още

Летището на бъдещето: Финландия изпробва дигитални паспорти

Стартира ремонтът на Вътрешно отделение на МБАЛ – Самоков по проект на „Красива България“

Мъж си купи часовник за 350 долара, оказа се, че струва 700 000

leni

Напишете коментар