Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Лидл стана веригата с най-добро съотношение качество-цена

Българските потребители определят Lidl за веригата с най-доброто съотношение между качество и цена, предлагано в страната. Това сочат данните на последното проучване на международната асоциация за сертифициране ICERTIAS – Best Buy Award 2019/2020, проведено в България през януари 2019 г. Резултатите от допитването сочат, че местните потребители определят Lidl като веригата, предлагаща най-доброто съотношение цена-качество, въз основа на личния им опит с определени продукти или услуги на българския пазар.

Допитването е проведено с отворени въпроси, като респондентите имат избор сред широк кръг от продукти и доставчици на услуги, за да определят предпочитанията си. В отговор на въпрос „Коя верига магазини за търговия на дребно (супермаркет) на базата на личния Ви опит предлага най-доброто съотношение цена-качество на българския пазар?“ мнозинството от анкетираните посочват Lidl.

„Сред основните приоритети на Лидл България от стъпването в страната преди 8 години до днес, винаги е било да помагаме на нашите клиенти да пестят средства и време, като ги улесняваме в осигуряването на качествени продукти за своето семейство. В последните години, повече от всякога потребителите стават все по-опитни при избора на продукти и услуги, търсейки най-добра стойност за парите си. Затова и тази оценка от страна на най-важната за нас аудитория – потребителите, е изключително признание, но и още по-голямо задължение да задълбочим усилията си в това да предлагаме разнообразна гама от продукти на характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Проучването е проведено чрез уеб-въпросник сред 1200 българи, използвайки метода CAWI – DEEPMA. Изследването проследява личния опит, мнението, удовлетворението и възприятията на клиентите и не оценява стойността на марката или пазарния дял на продуктите.

Изследването на ICERTIAS – Best Buy Award, цели да оцени потребителските преживявания и да определи продуктите и услугите, които клиентите считат, че осигуряват най-доброто съотношение между цена и качество. Изследването се провежда в съответствие с разпоредбите на Международния кодекс за прилагане на пазарни изследвания и проучвания на общественото мнение, приети от Международната търговска камара (ICC) и Световната асоциация на специалистите по проучване на общественото мнение и маркетинг (ESOMAR).

Вижте още

Росен Желязков ще следва управленската програма на правителството

ivan

Натресоха на италианец сметка за ток за 65 000 евро

admin

БАН ще изготвят стратегия за сектор енергетика

admin

Напишете коментар