Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Лидл стана веригата с най-добро съотношение качество-цена

Българските потребители определят Lidl за веригата с най-доброто съотношение между качество и цена, предлагано в страната. Това сочат данните на последното проучване на международната асоциация за сертифициране ICERTIAS – Best Buy Award 2019/2020, проведено в България през януари 2019 г. Резултатите от допитването сочат, че местните потребители определят Lidl като веригата, предлагаща най-доброто съотношение цена-качество, въз основа на личния им опит с определени продукти или услуги на българския пазар.

Допитването е проведено с отворени въпроси, като респондентите имат избор сред широк кръг от продукти и доставчици на услуги, за да определят предпочитанията си. В отговор на въпрос „Коя верига магазини за търговия на дребно (супермаркет) на базата на личния Ви опит предлага най-доброто съотношение цена-качество на българския пазар?“ мнозинството от анкетираните посочват Lidl.

„Сред основните приоритети на Лидл България от стъпването в страната преди 8 години до днес, винаги е било да помагаме на нашите клиенти да пестят средства и време, като ги улесняваме в осигуряването на качествени продукти за своето семейство. В последните години, повече от всякога потребителите стават все по-опитни при избора на продукти и услуги, търсейки най-добра стойност за парите си. Затова и тази оценка от страна на най-важната за нас аудитория – потребителите, е изключително признание, но и още по-голямо задължение да задълбочим усилията си в това да предлагаме разнообразна гама от продукти на характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Проучването е проведено чрез уеб-въпросник сред 1200 българи, използвайки метода CAWI – DEEPMA. Изследването проследява личния опит, мнението, удовлетворението и възприятията на клиентите и не оценява стойността на марката или пазарния дял на продуктите.

Изследването на ICERTIAS – Best Buy Award, цели да оцени потребителските преживявания и да определи продуктите и услугите, които клиентите считат, че осигуряват най-доброто съотношение между цена и качество. Изследването се провежда в съответствие с разпоредбите на Международния кодекс за прилагане на пазарни изследвания и проучвания на общественото мнение, приети от Международната търговска камара (ICC) и Световната асоциация на специалистите по проучване на общественото мнение и маркетинг (ESOMAR).

Вижте още

Димо Дренчев: Неподчинението ни срещу компрадорското правителство на Денков ще продължи

Зелените Оскари отбелязват 10-ти юбилей

НАП: Изтича срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите

ivan

Напишете коментар