Invest Build Media
Строителство

Спира се ремонтът по „6 септември“ и „Шишман“, ще сменят топлопровод

Спира се строителството по ул. „6-ти Септември“ и ул. „Шишман“ заради предстояща подмяна на топлопровод. Това каза заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов пред журналисти при проверка на ремонта на ул. „Филип Кутев.

„От „Топлофикация“ получихме информация, че се налага да се да се смени съществуващ топлопровод по ул. „Шишман“ и частично на ул. „6-ти септември“, каза той. По думите му топлопроводът е изграждан 1962-1963 г. и на практика от тогава не е извършван сериозен ремонт. „През последните години има увеличен брой аварии. Само през последната 2018 г. имаме 9 аварии в този район. Необходимо да е да бъде подменен този топлопровод“, обясни той.

Барбалов обясни, че в момента „Топлофикация“ осъществява процедури по избор на изпълнител за смяна на топлопровода. „Продължава работата по „Граф Игнатиев“, където очакваме да бъде максимално бързо приключен“, коментира той.

Изпълнителят по втора зона трябва да приключи това, което а започнал. Срокът на строителя в момента не е спрян. Имат своята задача да приключат това, което са започнали, защото дните си изтичат. Ако не успеят да се справят със срока, ще бъдат налагани санкции. Те са по 1 % на ден по стойността на договора, което на практика означава до 4 млн.лв. за централна градска част, каза още той.

Вижте още

Приключи ремонтът на платното за Бургас на магистрала Черно море

ivan

Пак висока сграда изкарва жители на Младост на протест

ivan

Без машинисти и енергийно ефективни са новите влакове за третата линия на метрото

ivan

Напишете коментар