Invest Build Media
Имоти и строителство

За първи път правят Варна ЕКСПО през октомври

Първото издание на изложението „Варна ЕКСПО – строителство, екстериор, интериор“ ще се състои от 14 до 16 октомври т. г. в Двореца на културата и спорта в града. Организатор на събитието е сдружението „Е-регион – Варна“.

Основен партньор на „Варна ЕКСПО“ е Изпълнителна агенция за подпомагане на малките и средните предприятия.

„Това е второто вътрешно изложение в страната след „Стройко“, в което агенцията ще е партньор на бизнеса, каза представителят й за Североизточния район Николай Петканов. Идеята ни е да направим така, че дори дружества с относително малък производствен потенциал да могат да стигнат до потенциалните си клиенти в страната, обясни той. До този момент дейността на Изпълнителна агенция за подпомагане на малките и средните предприятия беше съсредоточена предимно в подпомагането на бизнеса за участие в международни изложения. Сега с „Варна ЕКСПО“ ще поставим втори акцент в дейността си, подпомагайки установяването на междуфирмените отношения вътре в страната.“

Помощта, която агенцията ще окаже на участниците в първото варненско изложение „Строителство, екстериор, интериор“, ще се състои в покриването на част от разходите за наемането на изложбена площ.

„Ние ще покрием 30 лв. от разходите на изложителите за 1 кв. м площ. Така според тарифата, която е представил варненският Дворец на културата и спорта за участниците в изложението, ще остане да заплатят само 50 лв. на кв. м“, обясни Николай Петканов.

Идеята на изложението, което ще бъде официално представено в средата на следващия месец, е то да привлича инвестиционни проекти, нови технологии и иновации.

„Нашата амбиция е да наложим „Варна ЕКСПО“ като бизнес форум с широк периметър, в който да участват национални и международни компании от строителния бранш и сродни дейности“, обясниха организаторите от „Е-регион – Варна“.

Според разпространената предварителна информация за целите на изложението, продуктите и услуги, които ще бъдат представени в неговите рамки, трябва да обхващат целия спектър от дейности в строителството – от проучване, проектиране и инвестиране, през грубия строеж, довършителни дейности и обзавеждането, до най-дребните детайли от интериора, екстериора и ландшафта. Акцент в представянето ще бъдат нови технологии, екологични и енергоспестяващи решения за дома, офиса и хотела.

Вижте още

До октомври 2020 г. магистрала „Хемус“ между Варна и Търговище ще е готова

ivan

Кабинетът удължи срока за изпълнение на проекта Гранд Каньон-София с две години

ivan

Строители на сгради ще си връщат ДДС за улици, построени от тях

leni

Напишете коментар