Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министър Ангелкова открила плаж с безплатни чадъри и шезлонги

Проверка на Министерството на туризма откри плаж, на който наемът на чадърите и шезлонгите е 2 лв. и друг, на който концесионерът ги предоставя безплатно. Това се разбира от съобщение на ведомството за продължаващата инспекция по Черноморието, извършвана под ръководството на ресорния министър Николина Ангелкова.

Вчера Ангелкова е проверила плажовете в местността Кабакум над Варна. „Кабакум – Бисер“ и „Кабакум – Русалка“ са изрядни. Несъответствия са били установени на „Кабакум – Север“, „Кабакум – Юг“, част 1 и „Кабакум – Централен“.

В инспекцията на плажовете на Кабакум се включи и областният управител на Варна Стоян Пасев.

Експертите установили, че Кабакум – Бисер и Кабакум – Русалка са напълно изрядни. Несъответствия били установени на Кабакум – Север, Кабакум – Юг, част 1 и Кабакум – Централен, където липсват достатъчен брой спасители. На Кабакум – Север, част 1 има само документални несъответствия.

Паралелно с проверката на плажовете продължава да се актуализира специалният модул на сайта на Министерството на туризма, който показва какви са цените на плажните принадлежности. Повторните инспекции показват, че цените им на българското Черноморие започват от 2 лв., какъвто е случаят и на част от инспектираната днес плажна ивица.

На къмпинг Черноморец, наемателят предоставя напълно безплатни чадъри и шезлонги на туристите. Така е и на централния плаж в Бургас, който се стопанисва от общината.

Вижте още

Плажове по Черноморието все още нямат наемател

ivan

Скоро няма да има директна самолетна линия между България и САЩ

ivan

Вижте списък с рисковите за пътуване дестинации

leni

Напишете коментар