Invest Build Media
Туризъм и Екология

Красотата на Белоградчик

Благоустроен и приветлив, Белоградчик е сред атрактивните туристически обекти на България. Предлага възможности за излетен и пещерен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения.

Девизът на градът е „Вечен и Млад“.

Интересно: Селището е създадено по времето на римляните, които построяват крепост на същото място, където се намират и днешните останки от Белоградчишката крепост. В първите турски документи от началото на владичеството го наричат Белград, тъй като по-голяма част от къщите през този период са били изградени от плет, кал и вар, което е придавало особена белота на града на фона на червените скали. По-късно, за да го отличат от сръбския град Белград, го наричат Белградин (малък Белград).

Белоградчишките скали са изумителни скални образувания, които се разпростират на 30 км около град Белоградчик. Те са се образували преди около 230 млн. години. Местните са измислили легенда за всеки камък с причудлива форма. Най-популярни са скалите около крепостта, но районът на Белоградчик изобилства от странни скалисти образувания, някои от които са били светилища.

 

Насладете се на видеото на цял екран и направете една изключителна виртуална обиколка, която ще ви зареди с настроение.

Вижте още

Според експертите няма вредни храни, а има вредни количества

admin

В Мадрид продължават да затягат мерките срещу COVID-19

viktoria

Социалният министър обсъди недостига на работници с организациите на работодателите

ivan

Напишете коментар