Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Борисов обеща: Размерът на данъците в страната няма да се променя

Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, съобщи пресслужбата на кабинета.

Пред представителите на бизнеса у нас премиерът Борисов е споделил добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и е заявил, че размерът на данъците в страната няма да се променя. „Ние данъците нямаме да пипаме – това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност – това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края“, е подчертал още премиерът Борисов.

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят е посочил, че в момента приходните агенции работят активно, и е допълнил, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи. „Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни означава по-високи данъци за други“, е обяснил премиерът.

Бойко Борисов е заявил, че България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на Еврозоната, както и че страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС.

Вижте още

Китайската национална ядрена корпорация изрази интерес към проекта „Белене“

admin

109 млн. евро ще бъдат инвестирани в пограничния регион между България и Румъния

ivan

Кодексът на труда не отговаря на новите условия за работа от вкъщи

Напишете коментар