Invest Build Media
Имоти и строителство

Строежът в хотел Маринела продължава въпреки забраната

Поредно нарушаване на забраната за надстрояване на хотел „Маринела“ е установила проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При проверката в 17:30 часа вчера на строежа са се появили четирима работници от фирмата изпълнител на отоплителните и вентилационните инсталации.

Това е пета проверка на обекта, при която се установява нарушаване на забраната за надстрояване на едноетажната постройка, част от хотелския комплекс. Забраната бе наложена от ДНСК на 16 май, защото беше установено, че разрешението за строеж, както и заповедта за допълването му, са издадени от некомпетентен орган – бившия главен архитект на район „Лозенец“ Тодор Господинов.

При последната проверка на обекта беше спряно електроподаването, електрическото табло бе запечатано с отличителни знаци на ДНСК, а достъпът беше ограничен с ленти.

Четиримата работници вчера са се появили след 17:30 часа, като от ДНСК посочват, че от началото на работния ден дотогава не са били извършвани строителни и монтажни работи, а на мястото не са забелязвани строители.

Фирмата изпълнител и работниците, нарушили забраната, ще бъдат глобени от ДНСК за неизпълнение на заповедта за спиране на строежа.

От министерството посочват, че предвид системното неизпълнение на заповедта служители на ДНСК всекидневно извършват проверки на строежа, като те вече са съвместни с органите на Главната инспекция по труда (ГИТ) и Министерството на вътрешните работи. Нарушителите ще бъдат глобени и от ГИТ за нарушаване на трудовото законодателство.

Вижте още

Най-дългото тролейбусно трасе в София стартира през пролетта

ivan

Кранът за демонтиране на паметника пред НДК изгоря като факла

ivan

Спират движението по част от АМ „Тракия“ заради изграждане на тол системата

ivan

Напишете коментар