Invest Build Media
Имоти и строителство

Строежът в хотел Маринела продължава въпреки забраната

Поредно нарушаване на забраната за надстрояване на хотел „Маринела“ е установила проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При проверката в 17:30 часа вчера на строежа са се появили четирима работници от фирмата изпълнител на отоплителните и вентилационните инсталации.

Това е пета проверка на обекта, при която се установява нарушаване на забраната за надстрояване на едноетажната постройка, част от хотелския комплекс. Забраната бе наложена от ДНСК на 16 май, защото беше установено, че разрешението за строеж, както и заповедта за допълването му, са издадени от некомпетентен орган – бившия главен архитект на район „Лозенец“ Тодор Господинов.

При последната проверка на обекта беше спряно електроподаването, електрическото табло бе запечатано с отличителни знаци на ДНСК, а достъпът беше ограничен с ленти.

Четиримата работници вчера са се появили след 17:30 часа, като от ДНСК посочват, че от началото на работния ден дотогава не са били извършвани строителни и монтажни работи, а на мястото не са забелязвани строители.

Фирмата изпълнител и работниците, нарушили забраната, ще бъдат глобени от ДНСК за неизпълнение на заповедта за спиране на строежа.

От министерството посочват, че предвид системното неизпълнение на заповедта служители на ДНСК всекидневно извършват проверки на строежа, като те вече са съвместни с органите на Главната инспекция по труда (ГИТ) и Министерството на вътрешните работи. Нарушителите ще бъдат глобени и от ГИТ за нарушаване на трудовото законодателство.

Вижте още

Общината в София прекрати обществени поръчки за 42 млн. лв. за ремонти

ivan

Регионалният министър даде разрешение за строеж на Хемус между Ябланица и Боаза

ivan

Започна строителство на Околовръстния път от АМ „Тракия“ до ЖК „Младост“

leni

Напишете коментар