Invest Build Media
Имоти и строителство

Прокуратурата нареди незабавно укрепване на тютюневите складове

Окръжна прокуратура Пловдив разпореди аварийно укрепване на останките от изгорелите тютюневи складове. От  прокуратурата съобщават, че са приключили огледите по разследването в района на пожара.

Затова е изпратено съобщение до Община Пловдив и Главна дирекция „Инспекторат по опазване на културното наследство” към Министерство на културата, че трябва да изпълнят незабавно задълженията си по Закона за културното наследство за аварийно временно укрепване на изгорелите сгради. Мярката трябва да предотврати пълното им разрушаване, както и опасността от инциденти.

В 7-дневен срок прокуратурата следва да бъде уведомена за предприетите мерки. От община Пловдив съобщиха, че се удължава срокът за спиране и движение на автомобили по ул. „Иван Вазов“ в участъка между кръстовищата с ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Капитан Андреев“ до 29.08.2016 г., включително. Дотогова остава в сила и промененият маршрут  на автобусите с номера 18 и  113.

Междувременно Министерството на културата образува ново административно производство срещу  собственика на тютюневия склад на ул. „Одрин“ № 8 в Пловдив, който беше съборен незаконно през месец март тази година. Според ведомството фирмата притежател не е изпълнила заповедта на министър Вежди Рашидов да представи и внесе за съгласуване в двумесечен срок инвестиционен проект за възстановяване на сградата.

Снимка: БТА

Вижте още

Строителният бранш у нас губи от забавяне на европроекти

ivan

Борисов откри ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец

admin

Стартира ремонтът на парка пред НДК

ivan

Напишете коментар