Invest Build Media
Строителство

Прокуратурата нареди незабавно укрепване на тютюневите складове

Окръжна прокуратура Пловдив разпореди аварийно укрепване на останките от изгорелите тютюневи складове. От  прокуратурата съобщават, че са приключили огледите по разследването в района на пожара.

Затова е изпратено съобщение до Община Пловдив и Главна дирекция „Инспекторат по опазване на културното наследство” към Министерство на културата, че трябва да изпълнят незабавно задълженията си по Закона за културното наследство за аварийно временно укрепване на изгорелите сгради. Мярката трябва да предотврати пълното им разрушаване, както и опасността от инциденти.

В 7-дневен срок прокуратурата следва да бъде уведомена за предприетите мерки. От община Пловдив съобщиха, че се удължава срокът за спиране и движение на автомобили по ул. „Иван Вазов“ в участъка между кръстовищата с ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Капитан Андреев“ до 29.08.2016 г., включително. Дотогова остава в сила и промененият маршрут  на автобусите с номера 18 и  113.

Междувременно Министерството на културата образува ново административно производство срещу  собственика на тютюневия склад на ул. „Одрин“ № 8 в Пловдив, който беше съборен незаконно през месец март тази година. Според ведомството фирмата притежател не е изпълнила заповедта на министър Вежди Рашидов да представи и внесе за съгласуване в двумесечен срок инвестиционен проект за възстановяване на сградата.

Снимка: БТА

Вижте още

2,2 млн. лв. ще струва нов мост над р. Бели Осъм и пътна връзка за Троянския манастир и Орешак

ivan

Все пак ще бъдат приети промени срещу строителството на повече високи сгради в столицата

ivan

Строят електропровод Добруджа-Бургас

ivan

Напишете коментар