Invest Build Media
Туризъм и Екология

Аржентинец държи най-добрия ресторант в света – във Франция е!

На церемония в Сингапур бяха обявени 50-те най-добри ресторанти в света за 2019-та година. За първи път френски ресторант застана начело на престижната класация, която се прави от 18 години.

Ресторант „Миразюр“ е най-добрият в света. Намира се във френския град Мантон и е известен не само с неповторимата си гледка към Лазурния бряг, но и със своя шеф-готвач.

Аржентинецът Мауро Колагреко притежава три звезди „Мишлен“, като третата му беше присъдена в началото на тази година. Сега неговият ресторант се изкачи на върха, измествайки миналогодишният победител – италианският „Остерия Франческана“, който също е с три звезди „Мишлен“.

Менюто във френския ресторант е вдъхновено от морето и включва кулинарни шедьоври, като например солено цвекло от градината на ресторанта с крем от хайвер.

„Невероятно! Нямам думи да го опиша! Ние виждаме нещата така – да работим с любов и да сме щастливи с работата си“, каза развълнуваният Колагреко.

Мексиканката Даниела Сото-Инес беше отличена като най-добрата жена шеф-готвач: „Като мексиканска жена и ръководител на разнообразен екип, вярвам, че всеки ден, с всяко ястие и всеки гост можем да се борим срещу невежеството и предразсъдъците, според които щастието и мечтите ни нямат значение. Но ние можем да ги осъществим.“

На второ място в класацията за 2019-та е датският ресторант „Нома“, а в първата десетка попадат още един френски ресторант, три испански, два от Перу и един от Тайланд.

Вижте още

Странни неща, които в някои държави се смятат за напълно нормални

leni

В Балчик очакват ръст на броя на туристите

ivan

Инвестират над 200 млн. лв. в кредити за развитие на нови туристически дестинации

ivan

Напишете коментар