Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Източници твърдят, че заводът на Фолксваген ще бъде в Турция

Германският автомобилен гигант „Фолксваген“ е взел решение да построи своя завод в Турция. Това твърди германското специализирано издание „Аутомобилвохе“, цитирано от Ройтерс. „Фолксваген“ още не е потвърдил информацията, а според списанието тя идва от неназовани вътрешни източници в компанията.

Решението е взето на вчерашното заседание на Надзорния съвет на германския автомобилостроител. Предполага се, че новият завод за 1,3 милиарда долара ще бъде разположен в град Измир. Една от причините да бъде избрана Турция е това, че тя е готова да даде щедра финансова помощ за изграждането на новата заводска мощност.

„Аутомобилвохе“ припомня, че в продължение на месеци „Фолксваген“ се опитваше да вземе решение относно новия си завод. Първоначално в списъка фигурираха няколко страни, но накрая на финалната права останаха само Турция и България, чието предимство е членството в Европейския съюз.

Главният изпълнителен директор на „Фолксваген“ Херберт Дийс лично се включи в проекта и наскоро посети Турция, България и Виена, за да говори с инвеститорите за България, допълва още изданието.

Фолксваген още не са решили за завода, клонят към Турция

На вчерашното си заседание надзорният съвет на автомобилния гигант „Фолксваген“ не е взел решение за държавата, в която ще строи новия си завод, като настроенията към момента са в подкрепа на Турция. Това коментира сайтът на германския вестник ”Ханделсблат”.

Според негови източници окончателното решение вероятно ще бъде взето след средата на август.

През следващите седмици автомобилният гигант ще проучи ситуацията с човешките права в Турция, както и с върховенството на закона, тъй като към момента от правна гледна точка България има предимство като член на ЕС.

Според ”Ханделсблат” федералното правителство не е против изграждането на завод в южната ни съседка.

Вижте още

Район Триадица: Преобразяване и обновление на инфраструктурата

Прогнозират спокойна година за пазара на имоти в България

ivan

1077 лева е средната заплата у нас през първото тримесечие на 2018 г.

ivan

Напишете коментар