Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Илон Мъск реши да разпродаде цялото си имущество

Най-богатията човек в света Илон Мъск реши да разпродаде цялото си имущество заради заселването на Марс, пише Business Insider.

Основателят на SpaceX и Tesla обясни, че строителството на град на друга планета изисква значителни капиталовложения. Другата причина е за разпродажбата е, че той иска да демонстрира колко сериозен е когато говори, че ще заселва хора на Марс.

Няма да си оставя нищо ценно от финансова гледна точка извън акции в компаниите ми, обясни Мъск. И добави: Като възникне напрегната ситуацията ще съм във фабриката или офиса, няма да се изкушавам с други разходи за пътешествия или развлечения. Сигурно ще ми трябва жилище, но мога да наема.

Заради рязкото покачване на акциите на Tesla, Мъск оглави класацията на най-богатите преди седмица със състояние от 185 милиарда долара. Така изпревари първия в класацията през последните 3 години – собственикът на Amazon Джеф Безос.

В края на 2020 година Мъск заяви, че планира да построи на Марс автономен град, животът на който няма да зависи от Земята. Там няма да се спазват земните закони, а ще бъде устроен на принципите на самоуправлението, на „добрата воля“. До 2050 година бизнесменът планира да прати на Червената планета близо 1 милион човека.

Вижте още

Меценатът Симеон Пешов с Гран При в строителството и инвестициите

leni

Американски компании с инвестиции от 8 млрд. долара в Ирак

leni

14 милиoнa дyши в ЕС мoжe дa ocтaнaт бeз paбoтa

viktoria

Напишете коментар