Invest Build Media
Строителство

Тръгва движението по южното платно на бул. България

От тази нощ се възстановява движението в южното платно на бул. „България“ в участъка от бул. „И. Гешов“ до бул. „Черни връх“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонтните дейности на южното платно на бул. „България“.

Фандъкова припомни, че движението е спряно, за да бъде ремонтиран цялостно участъкът с тротоарите. „Работата по тротоара ще продължи. Тя няма да пречи на движението“, поясни Фандъкова.

Кметът заяви, че от утре започва ремонтът на северното платно. „До края на август се очаква да бъде затворено за движение северното платно“, каза Йорданка Фандъкова, като поясни, че всичко зависи от времето.

Тя добави, че са започнали работа и на още едно пътно платно. „Възложихме да се работи и по подхода от бул. „България“ по посока бул. „Витоша“, който също беше в много лошо състояние“, обясни Фандъкова и каза, че това няма да пречи на движението в южното платно.

Фандъкова добави, че си дава сметка за трудностите, които се причиняват на гражданите по време на големите ремонти. „Решението изисква смелост. Винаги съм смятала, че хората проявяват разбиране, когато виждат, че се работи и когато виждат, че се получава и става по-добра инфраструктурата. Бул. „България“ е един от последните неремонтирани основни булеварди“, каза още тя.

Фандъкова припомни, че ремонтът е започнал миналата година, но на друг участък от булеварда. Най-късно преди началото на учебната година трябва да бъдат готови всички участъци, по които работим, а постоянната маркировка ще бъде поставена тогава, когато приключи изцяло ремонтът и в двете платна“, заяви още Йорданка Фандъкова.

Вижте още

51 км скоростна отсечка от българска жп линия ще струват 1 млрд. лева

ivan

Ремонтът на улица Граф Игнатиев в София стартира тази пролет

ivan

Днес пускат движението по ремонтирания Аспарухов мост във Варна

ivan

Напишете коментар