Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Кипърски съд обяви застрахователя Олимпик в ликвидация

Окръжният съд в Никозия обяви застрахователната компания „Олимпик“ в ликвидация. Делото за нейния фалит започна на 12 септември миналата година, предаде БНР.

Съдът назначи двама постоянни ликвидатори на компанията, които ще действат заедно. Това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, който бе предложен от най-големия кредитор – Фонда за автомобилно застраховане (кипърския гаранционен фонд), както и официален представител на Република Кипър.

Очаква се решението на съдия Ангелос Давид да бъде издадено и да бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър.

Ликвидаторите на „Олимпик“ са длъжни да информират всеки кредитор на застрахователното дружество писмено и индивидуално, се казва в съобщение на Комисията за финансов надзор (КФН) в София след решението на съда в Никозия за започване на производство по ликвидация на кипърски застраховател.

Всички известни кредитори на „Олимпик“, в това число и 200 хил. български клиенти на застрахователното дружество, трябва да бъдат информирани за правата си и да получат указание за сроковете и вида документи, които трябва да подадат. Ако те вече са предявили вземането си към дружеството, няма необходимост да го правят и пред ликвидаторите. Ако такава претенция все още не е предявена, то това трябва да бъде направено.

Очаква се ликвидаторите да предоставят формуляр за предявяване на вземането, като попълването му може да стане и на български език.

Вземанията на всички кредитори трябва да се третират без дискриминация, допълват от Комисията за финансов надзор. Актуална информация може да бъде получена на безплатен номер на комисията: 0800 40 444.

Делото за обявяването в ликвидация на застрахователната компания „Олимпик“, действаща в България и Кипър, започна на 12 септември миналата година. Преди това кипърският Застрахователен надзор отне лиценза ѝ за извършване на дейност, а съгласно кипърския закон всички застрахователни договори на „Олимпик“ както в Кипър, така и в България, бяха прекратени от 17 август миналата година.

Вижте още

Тол-таксуването щяло да позволи много повече инвестиции в пътна инфраструктура

ivan

Инвеститорите се интересуват от хотели, апартаментни сгради и студентски общежития

ivan

Международна агенция отбелязва подобрение на банковия сектор у нас

ivan

Напишете коментар