Invest Build Media
Туризъм и Екология

Обещават извозване на всички туристи на „Томас Кук” от България

Засегнатите туристи от фалита на туроператора „Томас Кук” и дъщерните му компании в Германия и Полша ще бъдат извозени за сметка на български туроператор, представител на компанията у нас. Това каза управителят на фирмата Христо Гълбачев пред бТВ.

Общо 3950 са туристите на „Томас Кук” в България. Хотелите, в които в момента са настанени туристи на „Томас Кук”, са 33 в Слънчев бряг и 21 във Варна.

„Вчера решихме, че ние ще извозим туристите за сметка на „Астрал Холидейз” и ще си претендираме пред съответните инстанции. Не можем да оставим клиентите на улицата”, каза Гълбачев.

По думите му загубите, които ще претърпи българският туроператор са за милиони. Гълбачев помоли всички засегнати по веригата да проявят разбиране в този момент и търпение, докато дължимото не бъде изплатено.

Той отрече в България да са знаели предварително за гръмкия фалит.

„Нямахме по-рано предварителна информация и преди точно по-малко от един месец имаше официално съобщение от Питър Фанкхаузер, че в момента преговорите с китайския им инвеститор и с някои други са изключително позитивни и че „Томас Кук” продължава”, коментира Гълбачев.

„Най-важното е клиентите да продължат да вярва в нашата търговска марка. Ние сме един от най-старите туроператори в България. И най-важното е нашите партньори да проявят разбиране”, каза още той.

Вижте още

С 10 милиона евро в Италия ще ремонтират Колизеума

България пак е сред най-харесваните дестинации за руските туристи

ivan

Плажове-нарушители изловени от инспектори в комплекс „Ривиера“

ivan

Напишете коментар