Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Канада правят опит да изпекат гигантски плик с пуканки с помощта на мълния

Ако някога сте се чудили какво ще стане, ако мълния удари гигантски плик, пълен с неизпечени пуканки, скоро може да получите отговор на този въпрос, пише сайтът Кану, цитиран от БТА.

Компанията „Синеплекс ентъртейнмънт“ е монтирала 6-метров плик за пуканки със специална царевица, свързан с гръмоотвод на магистрала 401. Съоръжението е инсталирано между градовете Уиндзор и Тилбъри в Канада.

Компанията за киносалони е предприела акцията за удоволствието на зрителите, като си е поставила за цел да отговори на необичайни техни въпроси. А възможността за пукането на пуканки с помощта на светкавица е един от тях. Въпросната торба е била поставена в покрайнините на Уиндзор, защото през годината там падат най-много мълнии в цяла Канада.

Инсталацията с пуканките се следи 24 часа в денонощието от видеокамера и зрителите могат на живо да видят в интернет какво ще стане с нея в някоя гръмотевична нощ. Зрелището може да се наблюдава в Cineplex.com/Pocorn

Зрителите са призовани да заложат и на това дали ще се пръкнат истински пуканки след удара на светкавица или ще излязат само прегорели зрънца. Инсталацията ще остане край магистралата до 2 септември.

Вижте още

Всяко семейство във Виена ще получи по 50 евро ваучер, за да отиде на ресторант

leni

Започнаха номинациите за зелените награди Be Green, Be Bio, част от Bright Awards

leni

Ниагара: Всичко, което трябва да знаете, ако планирате пътуване до там

leni

Напишете коментар