Invest Build Media
Туризъм и Екология

Гърция предлага големи намаления за туристи през септември

Гърците свалят цените на хотелите и туристическите пакети с 50% от началото на септември. Много от хотелите са резервирани изцяло до края на месеца, предаде БНР.

Има туристически райони в Гърция, където е невъзможно вече да се намери свободна стая през целия месец септември. Предварителните резервации от чуждестранни туристи запълват изцяло хотелите.

Предлагат се пакети  на половин цена в сравнение с активния туристически сезон. По информация на туристическите агенции отново остров Санторини е на първо място по интерес на туристите, но вече нощувките паднаха на 20 евро на вечер.

На остров Закинтос може да се намери и за 15 евро нощувка. На остров Тасос, който през целия сезон е основна дестинация за българските туристи, вече се предлага дори двойна стая на цена 20 евро.

Халкидики е резервиран за руснаци, германци и румънци през целия септември, като има и цели хотели, наети от български туристически агенции. За остров Корфу има много силен интерес от българи и места няма, съобщават собствениците на хотели.

Според гръцката асоциация на туристическите агенции септември често е предпочитан за почивка в Гърция, защото клиентите могат да си позволят луксозни хотели на много по-ниска цена, по-дълъг престой, а и времето е подходящо за почивка на морето.

Вижте още

Холандската Венеция (СНИМКИ)

Задържаха млад местен бабаит, нападнал незрящи туристи в Несебър

ivan

От днес КАТ-София спира коли, замърсяващи въздуха над нормите

admin

Напишете коментар