Invest Build Media
Без категория

Ново Office приложение за Android и iOS подготвя Microsoft

За по-голямо удобство приложението ще обединява на едно място най-популярните услуги.

 

По време на конференцията Ignite Microsoft представи ново мобилно приложение за Office пакета си. То обединява Word, Excel и PowerPoint в едно приложение, вместо в три отделни. Освен това то предлага и някои допълнителни функции.

Приложението се казва Microsoft Office Mobile, като обединява функциите от трите програми на едно място и активира нужната програма според избрания файл или функция. На фокус са поставени и функции като възможност за конвертиране на изображения в текст и таблици, сканиране на снимки в PDF файлове и сканиране на QR кодове.

Идеята на приложението е да предоставя най-популярните и базови функции на потребителите на едно място. Microsoft Office Mobile е с доста по-малък размер спрямо от трите самостоятелни приложения на Word, Excel и PowerPoint.

Те обаче ще продължат да съществуват, но ще променят фокуса си. Microsoft Office Mobile ще предоставя базовите функции за обикновени потребители, но тези, които искат повече функции, могат да се абонират за Office 365 със самостоятелните приложения. Те ще са подходящи и за потребителите, които искат да използват само едно от трите приложения и не се нуждаят от останалите.

Microsoft Office Mobile за сега е налична само като тестова версия за Android и iOS телефони, но не и таблети. Публичната предварителна версия е важна стъпка към пълното завършване на приложението. За сега няма по-конкретен срок кога то ще е напълно готово.

 

източник: vesti.bg

Вижте още

Еврокомисар плете докато слуша дискусиите за пандемията

В очакване на Коледa – Москва, Русия (СНИМКИ)

Ваксината вече е в България

Напишете коментар