Invest Build Media
Инвестиции

Google пуска преводач в реално време

Google пуска нова функция за гласовия си асистент за устройства с Android и iOS. Потребителите вече ще могат да използват Google Assistant и като преводач в реално време, съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Функцията може да се използва в разговори между хора, които не говорят на един език. Тя се активира с гласова команда като „Hey Google, be my German translator“, „Hey Google, help me speak Spanish“, „Interpret from Polish to Dutch“ или „Thai interpreter“. Режимът се спира с команда „Stop“, „Quit“ или „Exit“.

Асистентът автоматично ще активира режим на преводач. Той ще слуша казаното от потребителя и ще го превежда в реално време на указания език. Преводът се предлага едновременно в писмен вид и се изговаря на глас от приложението.

Асистентът ще може да чува отговора и също да го превежда в реално време. Освен това приложението ще предлага и кратки, готови отговори, които да се активират чрез бутон.

За сега услугата може да превежда между 44 езика. За съжаление, българският не е сред тях, но Google ще добавя и още езици занапред.

 

източник: vesti.bg,  снимка: Thinkstock/Guliver

Related posts

Очакват двуцифрен ръст в електронната търговия на годишна база у нас

admin

150 млн. евро ще насърчават предприемачеството в България

ivan

Радев поиска от бизнеса по-високи заплати и грижа за кадрите

ivan

Leave a Comment