Invest Build Media
Инвестиции

Германска фирма ще инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „МД Електроник“ ЕООД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от Министерството на икономиката. Размерът на инвестицията възлиза на 21,5 млн. лв., като ще бъдат разкрити нови 300 работни места.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на ново производствено предприятие във Враца, което ще има производствени, логистични сгради и офиси с обща застроена площ от 9950 кв.м. Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за медия и мултимедия модули. За целите на производствения процес дружеството ще закупи и оборудва фабриката с различни ръчни, полуавтоматични и автоматични машини, допълниха от икономическото ведомство.

Министър Караниколов е казал, че за периода 2014-2018 година сертифицираните проекти в автомобилния сектор са 17 на брой на обща стойност 300 млн. лв. и са разкрити близо 8000 нови работни места. „Безспорно, автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия – международни и местни компании, производители на части и компоненти за автомобили“, е пояснил Караниколов, цитиран от Министерството на икономиката.

„МД Електроник“ ГмбХ от Германия е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата на „МД Електроник“ обхваща четири държави на три континента и има над 5000 служители, се посочва в съобщението.

Вижте още

НАП: До 2 седмици започнете смяната на касовите апарати и софтуера

ivan

Даймлер изтегля от пазара 60 000 мерцедеса заради оборудване

ivan

21% от капацитета на разклонението на Турски поток в България остава свободен

ivan

Напишете коментар