Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Строителство

Уникална органична къща край Москва

Нико Архитект завърши наскоро изграждането на „Къща в ландшафта“ – органична постройка, разположена в Московска област, Русия.

В условията на неекспресивна среда, основната концепция е интегрирането на къщата в изкуствено създаден ландшафт. Това е диалог с контекста на естествения ред. Проектът е създаден с внимание към жизненото пространство на човека, като творение и част от природата.

Moscow 2

Архитектурната композиция на сградата се развива отвън навътре. Временните и постоянни компоненти са ясно видими: рамката и променящата се същност на околната среда, биологията на архитектурата, единството на конструкционния и природен дизайн.

Визуалната структура като естествено продължение е комбинирана в единна форма на взаимодействие на противоположностите с футуристичната основа на архитектурата, което не ѝ противоречи. В същото време функционалните зони едновременно се разграничават и съставляват едно цяло, размивайки границите между външното и вътрешно пространство.

Moscow 3

Всичко е балансирано, както в жив организъм: външното пространство на обекта е преплетено с интериора на хола, спалнята и други помещения. Непрекъснатостта на взаимния поток на ландшафта в сградата и на сградата в ландшафта се усилват от зеления покрив, върху който на изкуствен релеф е организирана градина от дървесни и тревисти растения.

Moscow 7

Основните интериорни решения се подчиняват на принципа за интегриране на „домашна галерия“ в жилищното пространство. Рамката на сградата е фон за декор и изкуство, скулптури и  декоративни елементи със скрити японски мотиви. Всяка мебел се интерпретира като произведение на изкуството.

Moscow 9

Общото пространство за гости е разделено на три зони: кухня-трапезария, кът с мека мебел и камина и зона за кафе. Като послание към класическата символика в японската култура, кухнята е визуално отделена от основната дневна зона чрез преграда с кръгъл отвор, което допълнително създава непрекъснат диалог между пространствата. Зоната с мека мебел също има кръгла, почти затворена форма, и е съставната сърцевина на интериора, символизираща две балансирани половини – ин и ян. Осветлението е организирано не само от функционална гледна точка, но също така е част от органичната архитектура, подчертавайки конструкционните особености на сградата.

 

източник: stroiteli.bg

Вижте още

Висящ от астероид небостъргач планират в САЩ

ivan

Бойко Борисов инспектира големи строежи и ремонти във Варна

ivan

Джони Деп продава арт деко апартамент в Лос Анджелис

admin

Напишете коментар