Invest Build Media
Награди Туризъм

Връчиха годишните награди в туризма

На тържествена церемония във Военен клуб София бяха връчени четвъртите Годишни награди в туризма.

Над 100 фирми, общини и медии участваха в надпреварата и бяха оценявани в 16 категории. Победителите в отделните категории бяха определени чрез онлайн гласуване.

Николина Ангелкова, министър на туризма: „Аз вярвам, че с всяка една година броят на участниците в тези годишни награди за туризъм ще продължи да нараства. Защото те се превръщат в символ не само на качество, а в символ, който подчертава усилията на всеки един от сектора, за да можем да развиваме заедно България като предпочитана целогодишна туристическа дестинация. От новия зимен сезон очаквам да постигнем резултатите от сезон 2018-2019 година, а именно над 1,6 млн. чуждестранни туристи.“

Част от официалните гости на събитието бяха народни представители, министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на младежта и спорта Красен Кралев, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, дипломати, кметове и общински съветници от различни населени места, представители на държавни институции, на неправителствения сектор, на медиите и др. Сред гостите бяха и българските спортни легенди Йордан Йовчев и Кубрат Пулев, които са сред участниците в клипове, популяризиращи България като туристическа дестинация.

Туристическа дестинация на 2019 г. спечели местността Рупите край Петрич. Победител в категорията „Морски турзъм“ е Варна, а в категорията „Планински туризъм“ – Смолян. Балнео и СПА курорт на 2019г. е Община Велинград.

Бяха връчени награди и в категориите Туристическа атракция, обект и устойчивост на инвестициите, Културно-исторически туризъм, Туристическо събитие, Специализиран туризъм и други.

Специални награди спечелиха и журналисти от медиите за материали, свързани с туризма.

Публикация на годината в блог беше спечелена от испанка, която от 11 години живее в България и популяризира страната ни пред своите сънародници.

Вижте още

Златното съкровище на Тутанкамон ще бъде в замъка в Равадиново

leni

Почитателите на филма „Аватар” ще разгледат въображаемата планета Пандора

admin

Скъпите хотели в София завършват 2016 г. с повече гости и приходи

ivan

Напишете коментар