Invest Build Media
Туризъм и Екология

В Мадрид продължават да затягат мерките срещу COVID-19

Над един милион жители на автономната област Мадрид вече не могат да напускат кварталите си, освен ако е абсолютно наложително, тъй като днес беше разширен обхватът на противоепидемичните ограничения.

От тази сутрин ограниченията започват да важат за още 167 000 души. Те могат да напускат кварталите си само за ходене на работа, посещение при лекар или водене на децата на училище. В рамките на квартала си обаче ще могат да се движат свободно. Спазването на мерките се следи от полицаи, които правят внезапни проверки.

От една седмица такива ограничения вече важат за над 850 000 души, особено в бедни райони в южната част на испанската столица, където все по-често се организират протести срещу коронавирусните ограничения.

Мерките вече засягат около 15 процента от живеещите в района на Мадрид 6,6 милиона души. Централното правителство обаче смята, че те са недостатъчни и заплашва да наложи допълнителни, ако местните власти не го направят сами. В Испания решенията в здравеопазването се вземат от областите.

В Испания са регистрирани над 700 000 заразени и над 31 000 починали от новия коронавирус. Мадрид е епицентърът на втората вълна на епидемията.

Вижте още

Задължителна е предварителната регистрация за пристигащите от България в Германия

viktoria

60% спад на пътуванията на българи в чужбина

leni

От 1 юни Швейцария ни пуска да живеем и работим свободно в страната

ivan

Напишете коментар