Invest Build Media
Туризъм и Екология

Почти 25% от служителите на Airbnb са уволнени

Airbnb планира да уволни близо 1 900 служители, или около 25% от компанията, информира CNBC позовавайки се на източник близък до компанията.

За предстоящите уволнения първо информира The Information, откъдето информираха, че служителите ще разберат за това от главния изпълнителен директор Браян Чески.

“Преминаваме заедно през най-тежката криза в нашия живот и след като тя започна да се засилва, пътуванията по света спряха,” казва Чески в уведомление до служителите. “Дейността на Airbnb бе засегната тежко, като приходите тази година се очаква да са по-малко от половината на тези от 2019 г.”

Преди уволненията Airbnb имаше 7 500 служители, казва Чески. Компанията ще спре проектите си свързани с хотели, транспортно подразделение и луксозните настанявания, казва още той.

“Пътувания в този свят вече ще са различни и ние трябва да променим Airbnb в крачка с това,” казва той.

Уволнените служители в САЩ ще получат базовата си заплата за 14 седмици плюс едноседмично заплащане за всяка година, която са работили в компанията, според Чески. Airbnb също така ще осигури здравни услуги за 12 месеца за служителите си в САЩ. 11 май ще е последният работен ден на засегнатите от уволненията служители в САЩ и Канада.

Миналия месец Airbnb спря да наема нови служители, спря рекламата, намали заплатите на ръководителите и информира, че не очаква да изплаща бонуси за 2020 г.

В началото на годината пък компанията се готвеше да излезе на борсата. Първичното публично предлагане трябваше да определи дали Airbnb може да оправдае оценката си от 31 млрд. долара от 2017 г. Вместо това, в момента компанията набира 2 млрд. долара дълг при оценка от 18 млрд. долара. От Wall Street Journal писаха през февруари, че Airbnb е изгубила 322 млн. долара за първите девет месеца на миналата година, след като обяви 200 млн. долара печалба за 2018 г.

Вижте още

Ходи ви се на почивка? Няма проблем – някои хотели я излъчват на живо

leni

Шефът на руския туризъм: Заинтересовани сме туристите ни да почиват в България

ivan

Българите все повече посещават екзотични туристически дестинации

ivan

Напишете коментар