Invest Build Media
Инвестиции

Инвеститори с дело срещу Daimler с иск за 896 млн. евро

Инвеститори са завели дело срещу Daimler с иск за 896 милиона евро (1 милиард долара) щети в регионален съд в Щутгарт. Те обвиняват производителя на автомобили в укриването на информация за използването на софтуер за отчитане на нереални емисии, съобщи германската юридическа фирма TILP във вторник, цитирана от Ройтерс.

Искът е подаден от името на институционални инвеститори, които обвиняват Daimler, че не е информирала инвеститорите за рисковете и разходите за използването на такива устройства, което представлява нарушение на закона за капиталовите пазари, се казва в иска.
В изявление адвокат Андреас Тилп казва: „Това означава, че ищците са закупили акциите на Daimler на твърде висока цена и ние сме убедени, че Daimler е отговорна пред тях за обезщетяване на щети.“

Daimler заяви, че все още не е официално уведомена за съдебния процес, добавяйки, че смята, че делото е без основание. „Ние ще се защитим от обвиненията с всички законни средства“, заяви говорител на германския автомобилен гигант.
източник: economic.bg

Вижте още

България се нареди сред привлеклите най-много инвестиции по плана „Юнкер“

ivan

Little Giant Ladder Systems – лидер в производството на многофункционални стълби

leni

София ще е сред най-привлекателните места за инвестиции в следващите 2 години

ivan

Напишете коментар